Woensdag 16 juni ontvingen vier Zeeuwse streekproducenten officieel het onafhankelijk erkende streekkeurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct. De gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Jo-Annes de Bat, en de voorzitter van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, Robert Zonnevylle, reisden af naar Veere om het certificaat persoonlijk te overhandigen.

De officiële uitreiking werd feestelijk op gepaste afstand gevierd tussen de dieren op het erf van familie Breel van Schapenhouderij Breel in Veere. Robert Zonnevylle, voorzitter van de Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, spreekt zijn trots uit aan de streekproducenten over de passie die zij stoppen in het ondernemerschap en nieuwe afzetkanalen zoeken zoals de verkoop aan huis. Verkoop via een korte keten. Mensen willen graag zien wat ze kopen, benadrukt gedeputeerde De Bat.

Emmie ten Hoorn vertelt trots dat dankzij de inzet van Facebook de consumenten en toeristen de nieuwe boerderijwinkel Botjeszee in Veere goed weten te vinden. Ze verkoopt er schapenkaas, schapenmelkzeep, lamsvleespakketten, schapenvachten en huiden en andere bijzondere Zeeuwse streekproducten.

Naast Schapenhouderij Breel ontvingen ook Frans en Anneke de Kok van De Kok Herefords in Lewedorp het certificaat voor hun rundvlees, Katrien Uitdewilligen van Pommes Appetit in Sint Kruis voor de vers gesneden boerderijfriet uit Zeeuws-Vlaanderen en Charlotte Pillen voor haar unieke Zeeuwse kruidenlikeur ‘Hierbas de las Dunas’.

 

Niet aanwezig, maar wel nieuwe Zeker Zeeuws certificaathouders zijn:

Slagerij de Waard in Yerseke – Zeeuws rundvlees en varkensvlees

Frietsnijderij Tollenaar in Hoek – vers gesneden friet

De Ambachterie in Oostburg – Zeeuwse aardappelkroket

 

Foto sticker: iedere nieuwe Zeker Zeeuws certificaathouder ontvangt een set stickers zodat de trotse streekproducent direct op zijn/haar product of verpakking kan laten zien dat het echt Zeeuws is.

Groepsfoto v.l.n.r.: Caroline Melissant (coördinator Zeker Zeeuws), Katrien Uitdewilligen (Pommes Appetit), Anneke en Frans de Kok (De Kok Herefords), Remco Breel en Emmie ten Hoorn (Schapenhouderij Breel), Charlotte Pillen (Hierbas de las Dunas), Jo-Annes de Bat (gedeputeerde provincie Zeeland), Robert Zonnevylle (voorzitter Zeker Zeeuws)

 

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.