Aan de mooie lijst met echte Zeeuwse producten mogen weer nieuwe producten met het keurmerk Zeker Zeeuws worden toegevoegd. De streekproducenten ontvangen hun certificaat uit handen Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de provincie Zeeland, zodra de coronamaatrdegelen zijn opgeheven.

Hierbas de las Dunas: Deze kruidenlikeur met een Spaanse naam doet anders vermoeden, maar is typisch Zeeuws. De likeur wordt gemaakt met 18 hand geplukte kruiden en bloemen uit de duinen van Zeeuws-Vlaanderen. Het hoofdingrediënt is de duindoornbos. De extract wordt gemaakt door Biosfeer in Groede. Zij staan garant voor een maatschappelijk verantwoorde productie. Iets dat Hierbas de las Dunas hoog in het vaandel heeft staan!

Schapenmelk en schapenkaas van Schapenhouderij Breel: Al sinds 1901 maakt de familie Breel authentieke streekproducten van Walcherse bodem. Schapenkaas maken zit in hun bloed. De 300 schapen van de familie Breel hebben het goed; van het vroege voorjaar tot laat in het najaar lopen ze 24/7 in het gras. In de winter liggen ze binnen in het warme stro. Tweemaal daags worden de schapen gemolken. Remco en Emmie verkazen de melk zelf op het bedrijf en wordt onder andere verkocht in de boerderijwinkel.

Vers gesneden friet van Frietsnijderij Tollenaar: Het landbouwbedrijf van familie Tollenaar bestaat al meer dan honderd jaar en heeft in die tijd flink wat ontwikkelingen ondergaan. Eens bestelde een klant aardappelen en vroeg langs de neus weg of die aardappelen toevallig ook geschild en gesneden konden worden. Het antwoord? “Ja, waarom eigenlijk niet?” En zo kreeg deze klant zijn verse, gesneden friet. En dat was de eerste stap naar de frietsnijderij. Ondertussen is de frietsnijderij uitgegroeid tot een volwaardige afdeling met alle professionele machines en technieken om de beste friet te kunnen produceren.

Zeeuws rundvlees en varkensvlees van Slagerij de Waard: Bram de Waard is de (klein)zoon van een slager en runt net als de generaties voor hem de ambachtelijke slagerij in Yerseke. Veel is er veranderd, maar wat gebleven is, is het traditionele slachten. Bram slacht nog elke week een rund en enkele varkens. Zo weet hij zeker dat hij het juiste vlees in huis heeft.

 

 

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.