De Ambachterie BV

Ambachtelijk gemaakte kroketten

Het begon allemaal in zijn eigen keuken. Dat was toen het kloppend hart van De Ambachterie, het bedrijf van Dennis Coppens. Zijn specialiteit: ambachtelijk gemaakte kroketten en bitterballen. De liefde voor het maken van ambachtelijke snacks ontstond toen Dennis nog als kok werkte. Van zijn toenmalige chef leerde hij de kunst van het kroketten rollen. Af en toe liet hij vrienden en familie genieten van snacks uit eigen keuken.

Zeeuws Vlaamse horeca

Langzaam breidde de kring van fans zich uit. Ook de Zeeuws-Vlaamse horeca werd klant. De liefhebberij van Dennis groeide uit tot een serieuze en goedlopende onderneming. De thuiskeuken werd al snel te klein en daarom verhuisde De Ambachterie in 2011 van Dennis’ eigen keuken naar een bedrijfspand met een grotere en professionelere keuken in Oostburg. De plek die nu nog steeds de kern is van het bedrijf, maar wel weer groter en uitgebreider dan destijds. Inmiddels zijn de kroketten van Dennis niet meer weg te denken uit de Zeeuws Vlaamse horeca. En ook aan de andere kant van de Westerschelde, in Brabant en België winnen de ambachtelijk gemaakte lekkernijen terrein.

Kwaliteit is het allerbelangrijkste

Dennis heeft liefde voor het vak, maar ook voor de kroketten die hij maakt en de producten waarmee hij werkt. Kwaliteit is het allerbelangrijkste. Dit proef je zodra je een hap neemt. Tot voor kort werden alle kroketten met de hand gerold. Inmiddels is de vraag zo groot, dat er niet meer tegenop te rollen is. Ook werkt Dennis niet meer alleen, maar heeft hij een team rond zich verzameld met verschillende medewerkers. In de zomer van 2016 stapte zijn vrouw Ellen in het bedrijf en nam het stel zelfs een chefkok aan, die helpt met het bedenken en bereiden van nieuwe smaak kroketten en bitterballen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Schellach kaaskroket – De Ambachterie