Hoofdgerecht 2 personen

Gegrilde kippendij met Zeeuwse salsa verde

Ingrediënten
2 kippendijen zonder bot (De Zeeuwse Boer)
Koolzaadolie (Koolzaadolie Rilland)
Zout en peper (Zeeuwsche zoute)
30 g zeekraal (Zeeuws Zilt)
½ bosje platte peterselie (supermarkt)
½ bosje oregano (supermarkt)
1 chilipeper (supermarkt)
1 limoen (supermarkt)
1 teen knoflook (supermarkt)
300 g Rode Pipo (Select Potato)
75 g oude kaas (Schellach)
60 g roomboter (Schellach)

Ook nodig
Barbecue of grillplan, slagersvel of bakpapier, deegroller 

Bereiding Kippendijen
Leg de kippendijen tussen twee bakpapiertjes of slagersvel plat. Geef er een aantal rammen op met een deegroller of slagershammer zodat het vlees plat wordt. Masseer het vlees in met koolzaadolie, zout en peper.
Verwarm een grillplan of een barbecue.
Snijd de zeekraal grof. Snijd de peterselie en oregano fijn. Pel en rasp de knoflookteen en rasp het limoenrasp. Snijd de chili fijn. Voeg dit alles toe aan een kom en voeg terwijl je roert extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en limoensap.
Grill de kip goudbruin en met mooie grillstrepen. Serveer met de zilte salsa verde.

Bereiding Krokant geroosterde aardappelen met kaas

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kook de aardappelen circa 15 minuten en giet af. Laat iets afkoelen
Rasp de kaas fijn. Smelt de roomboter en verdeel over de bakplaat. Leg de aardappels erin en duw plat met de achterkant van een pollepel of glas zodat je ‘kapot’ gaan. Verdeel de kaas erover en kruid met zout en peper
Zet de bakplaat in de oven en bak circa 30 minuten af tot de aardappelen goudbruin en krokant zijn.

Met speciale dank aan Meromar voor het gebruik van hun prachtige keuken voor onze kookvideo. 

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.