Zeker Zeeuws Streekproducten op Grüne Woche in Berlijn

Minister Carola Schouten opent Taste the Dutch Masters en presenteert producenten van Nederlandse streekproducten aan internationale agrarische sector op de Grüne Woche in Berlijn.

De Grüne Woche is hét jaarlijkse trefpunt voor de internationale agrarische sector en vindt van 17 – 26 januari plaats in de Messe in Berlijn. Op het Holland paviljoen is er volop aandacht voor de beleidsthema’s van het minis- terie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, zoals de rol die Nederlandse streekproducten kunnen vervullen bij het verbinden van boer en burger.

TASTE THE DUTCH MASTERS

Op de stand Taste the Dutch Masters, wordt een 17e-eeuws meesterwerk van Floris van Dijck getoond. Het is gebouwd met Nederlandse streekproducten. Op 17 januari onthult minister Carola Schouten in het bijzijn van de Duitse minister Julia Klöckner dit meesterwerk. Dit vormt het startsein van tien dagen waarin 30 Dutch Masters uit de verschillende provincies worden gepresenteerd. Producenten van streekproducten die kennis van culinaire historie combineren met hart voor het landschap én een uitmuntende smaak, Masters of taste.

ZEKER ZEEUWS

Provincie Zeeland heeft in samenwerking met Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct het mogelijk gemaakt dat twee Zeeuwse streekproducenten hun streekproducten kunnen presenteren aan een breed publiek. De Seafood Team Grouppresenteert in Berlijn de Mossel & Stoom kant-en-klaar gerechten en Select Potato haar beroemde Rode Pipo aardappelen.

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.