Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 23 september tot en met 3 oktober 2022 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 3e jaar op rij de succesvolle onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

Vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2022’.

De Zeeuw en de toerist in Zeeland gaat nog altijd graag naar de boerderijwinkel of koopt een lokaal product in de supermarkt. Stichting Zeeuws Streekproduct die de verkiezing organiseert, met als doel de streekproducent in het eigen dorp of de streek zichtbaar te maken, is blij dat de consument de weg weet te vinden naar de boer om de hoek. “Juist nu met alles wat er op de agrarische sector afkomt is waardering voor de producent en het product belangrijk. Deze ‘makers’  zorgen naast een goed product voor dat kenmerkende Zeeuwse landschap waar we zo dol op zijn,” zegt Caroline Melissant, coördinator van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct.

Vorig jaar brachten bijna maar liefst 4000 stemmers hun waardering uit voor hun favoriete streekproducent. Met maar liefst 523 stemmen werd Dutch Bargain in Groede de winnaar. Zeeuws-Vlaanderen liet van zich horen deze verkiezing, want ook de tweede en derde plaats gingen naar ondernemers gevestigd in deze regio. Frietsnijderij Tollenaar in Hoek werd naar de tweede plek gestemd met 189 stemmen. En The Holy Spiritus in Sint Jansteen verdiende een derde plek met 154 stemmen.

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.