Dinsdag 25 augustus ontving Kingfish Zeeland officieel het onafhankelijk erkende streekkeurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct. De gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Jo-Annes de Bat, en de voorzitter van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, Robert Zonnevylle, reisden af naar Kats aan de Oosterschelde om het certificaat persoonlijk te overhandigen aan Ohad Maiman, Kees Kloet en Christo du Plessis.

De officiële uitreiking werd feestelijk op gepaste afstand gevierd. Mart Scherp, eigenaar van Restaurant Scherp en ambassadeur van de kweekvis Dutch Yellowtail, maakte op locatie heerlijke gerechtjes met het Zeeuwse alternatief voor tonijn. Hij vertelde, liet zien en proeven dat de vis zeer veelzijdig in de keuken gebruikt kan worden: sushi, sashimi, tataki, ceviche, gegrild of zacht gebakken in de boter. Het is een kwalitatief hoogwaardige vis met mooi roze/wit vlees, een delicate smaak en een stevige textuur.

Op de foto v.l.n.r. Ohad Maiman (CEO)  Kees Kloet (Chief Operating Officer) en Jo-Annes de Bat (gedeputeerde van de Provincie Zeeland), Robert Zonnevylle (voorzitter Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct)

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.