Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan van 30 september tot en met 10 oktober een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het tweede jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’.

Vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2021’.

Dankzij de coronacrisis zat lokaal kopen bij de boer in de lift. Deze trend houdt aan, merkt het bestuur van Stichting Zeeuws Streekproduct die de verkiezing organiseert met als doel de streekproducent in het eigen dorp of de streek zichtbaar te maken voor de consument. “Dankzij de eerste verkiezing in 2020 hebben we met alle streekproducenten samen, klein en groot, en alle stemmers culinair Zeeland zichtbaar gemaakt. En verleidt meer Zeeuwse producten te consumeren, want we merkten op dat de verkiezing ook het effect had dat stemmers adresjes met elkaar deelden,’ vertelt Caroline Melissant, coördinator van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct.

Vorig jaar brachten bijna maar liefst 4000 stemmers waardering uit voor hun favoriete streekproducent. Met 641 stemmen werd Zeeuwse Zon BV in Krabbendijke de winnaar. Gevolgd door Rode Pipo/ Select Potato in ’s-Heer Abtskerke (2e plaats) en Spelt Bakkerij in Bruinisse (3e plaats).

Publieksprijs ‘Streekproducent van het Jaar 2021’

Laat de streekproducent in jouw dorp of streek weten dat je hem/haar waardeert en trots bent op Zeeuwse producten van het land en uit de zee. Breng op de website www.keurmerkzekerzeeuws.nl/stemmen van 30 september tot en met 10 oktober met een geldig e-mailadres een stem uit op jouw favoriete Zeker Zeeuws streekproducent en streekproduct. De uitslag wordt woensdag 13 oktober 2021 bekend gemaakt.

Oproep voor Week van de Streek

De onlinepublieksverkiezing, een kennissessie voor streekproducenten en de uitreiking vallen samen in de Week van de Streek; van 11 oktober t/m 18 oktober 2021. De ‘Week van de Streek’ is een nieuw initiatief van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct en Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). De stichting doet een oproep aan alle streekproducenten en voedselmakers in Zeeland het bedrijf en het product in de spotlights te zetten. Een open erf, streekmarkt, streekgerechten op de kaart, filmpje of actie. Laten we met elkaar onze streek, Zeeland, in de spotlights zetten, is de oproep van het bestuur. Iedere activiteit geeft de stichting aandacht. Geef ze door via info@keurmerkzekerzeeuws.nl

 

 

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.