Zeeuwse Vlegel

Coöperatie Zeeuwse Vlegel Landbouwproducten

In 1991 hebben zij in samenwerking met molenaars, bakkers, de Zeeuwse Milieu Federatie, consumenten- en landbouworganisaties het Zeeuwse Vlegel volkorenbrood op de markt gebracht.

Milieuvriendelijk

De tarwe voor dit brood wordt in Zeeland op een milieuvriendelijke wijze geteeld. Het is de grondstof voor nog meer Zeeuwse Vlegelproducten zoals snelkooktarwe, wafeltjes, pannenkoekenmeel, volkorenmeel en kant en klare broodbakmixen.

Geen bestrijdingmiddelen

De Zeeuwse Vlegel gebruikt voor haar producten gewassen die gezond blijven zonder bestrijdingsmiddelen. In plaats van kunstmest wordt dierlijke mest gebruikt. Controle op de teelt wordt uitgevoerd door de onafhankelijke keuringsdienst NAK-AGRO

Zeeuwse Vlegel, heerlijk volkorenbrood van Zeeuwse bodem.
Op Zeeuwse windmolens wordt van de milieuvriendelijk geteelde tarwerassen volkorenmeel
gemalen. Door het traditionele maalproces tussen molenstenen blijven alle voedings- en aromastoffen uit de tarwekorrel behouden.
Bij meer dan 200 bakkerswinkels in Zuid-West Nederland is het Zeeuwse Vlegelbrood verkrijgbaar. U herkent dit brood aan het speciale Zeeuwse Vlegel broodouwel.

Naast het Zeeuwse Vlegel volkorenbrood zijn er Zeeuwse Vlegel wafeltjes, snelkooktarwe, pannenkoekenmeel, volkorenmeel en diverse broodbakmixen om zelf brood te bakken.

Zeeuwse Vlegel
Molenweg 4
4441 TL Ovezande

06 12314986
info@zeeuwsevlegel.nl
zeeuwsevlegel.nl

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.