Wijngaard ’t Biezenhof

Wijngaard ’t Biezenhof is een kleinschalige ambachtelijke wijngaard midden in de polders van Zeeuws Vlaanderen. De teelt van de druiven, de oogst en de vinificatie wordt met zorg voor de natuur en het produkt in eigen beheer uitgevoerd. Er wordt op geen enkele wijze onkruid bestreden met chemische middelen. Onkruid wordt machinaal en handmatig verwijderd. Dit resulteert in eerlijke wijnen met een eigen karakter. De wijngaard biedt u zowel witte als rode wijn aan.

Historie

In 2011 is de wijngaard aangeplant met 700 wijnstokken. De keuzen qua rassen is gevallen op drie nieuwe resistente rassen Johanniter, Solaris en Monarch. De ondergrond is een zwarte zandgrond die elk jaar nog eens ruim verrijkt wordt met kalk en humus. Zo wordt er voor gezorgd dat de wijnstokken aan alle belangrijke voedingsstoffen kunnen komen om in het late najaar een mooie oogst van gezonde druiven te kunnen geven. In 2013 zijn er 500 Johanitter wijnstokken bijgeplant en in 2015 nog eens 300 extra. Verder zijn er in 2015 nog 500 Monarch, 350 Pinot Blanc, 350 Pinot Gris en 300 Pinot Noir bijgeplant waarmee er nu in totaal zo’n 3000 wijnstokken staan op een oppervlakte van 1,0 hectare.

Op 17 maart 2016 heeft de wijngaard het Certificaat Zeker Zeeuws Streekproduct mogen ontvangen uit handen van de gedeputeerde van de Provincie Zeeland. Samen met nog een aantal ondernemers kwam de wijngaard in aanmerking voor dit certificaat omdat de wijn volledig met eigen middelen en met producten van Zeeuwse bodem wordt voortgebracht en dit op een duurzame wijze. Dit certificaat sluit goed aan bij de visie van ’t Biezenhof.

Wijngaard ’t Biezenhof
Biezenstraat 40
4529 JK Eede

06-15874991
info@wijngaardbiezenhof.nl
wijngaardbiezenhof.nl

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.