Slagerij Mieras

Iedere week kiest Eduard Mieras een aantal varkens en runderen uit bij een boer in de directe omgeving van Wemeldinge. Runderen kopen ze in Oostdijk (Mt. De Bat), de varkens komen uit Nieuwerkerk (Stoutjesdijk) en de lammeren groeien in Wemeldinge op. Als de dieren arriveren, worden ze geslacht en verwerkt tot verschillende vleesproducten.

Het slachten gebeurt altijd vakkundig, snel en met respect voor het dier. Er is elke keer een veearts en een inspecteur van de voedsel- en warenautoriteit bij. Zij zien streng toe op de hygiƫne in de slagerij en op een integere houding tijdens het slachten.

Het hele proces speelt zich af op dezelfde plaats en met dezelfde mensen. Dat garandeert de ambachtelijke kwaliteit van het vlees. Nog maar een klein deel van de Nederlandse slagers gaat op deze manier te werk. Een perfect voorbeeld van een korte keten.

De slagerij voldoet aan de kwaliteitseisen van HACCP en de EEG-normen.


Rund-varkens- en lamsvlees – Slagerij Mieras

Zeeuws scharrelvarken – Maatschap Stoutjesdijk

Zeeuws rundvee – Mts. De Bat