Oestercultuur Pols Bom

Oestercultuur Pols-Bom heeft zowel oesterpercelen (grondkavels op het water) op de Oosterschelde als op het Grevelingenmeer. De echte Zeeuwse platte oesters voor consumptie komen voornamelijk uit het Grevenlingenmeer. Met 2 speciaal ingerichte schepen en speciale verwaterbassins, voeren we steeds verbeteringen in de kweekmethoden door om de kwaliteit van ons eindproduct te bevorderen.

Met veel passie en gebruikmakend van de ervaringen die generatie op generatie worden doorgegeven, kweekt inmiddels de 5e generatie van ons familiebedrijf Pols-Bom (Jacques Pols) de platte Zeeuwse oester en de Zeeuwse creuses.

Onze oesters worden volledig biologisch en zonder toevoeging van algen of kunstmatige handelingen geteeld om een verantwoorde wijze. Dit in tegenstelling tot onder andere de Franse oester die kunstmatig en door genetische wijzigen in een laboratorium gekweekt worden. Sinds dit jaar zijn onze oesters met het biologisch keurmerk via Skal gecertificeerd. Wij zien deze certificering als een kroon op ons werk en zijn dan ook erg trots dat wij als eerste bedrijf Skal gecertificeerd zijn voor het kweken en verhandelen van Zeeuwse oesters en het Europees biologisch keurmerk mogen voeren.

Wij garanderen dat onze oesters 100% biologisch zijn gekweekt zijn in de eigen Zeeuwse kweekvelden in de Oosterschelde en op het Grevelingenmeer. Hierdoor is ons product dat van kweek tot consument biologisch gewaarborgd.


Oesters, platte

Oesters, creuse