Mosselhandel Bout

Mosselhandel Bout is gecertificeerd voor de kweek van Zeeuwse hangcultuurmosselen. Mosselhandel Bout is lid van de Vereniging van Vereniging Zeeuwse Hangcultuurkwekers. http://www.hangcultuurmosselen.nl

Zeeuwse hangcultuurmosselen verdienen het duidelijk herkend te worden. Alle kwekers van hangcultuurmosselen hebben daarom besloten een beeldmerk in het leven te roepen dat een 100% Zeeuwse afkomst garandeert. De vereniging “Zeeuwse Hangcultuurkwekers” ziet toe op het gebruik van het beeldmerk en de naleving van de overeengekomen spelregels.

 

Het resultaat van de wijze waarop men de mossel kweekt, is bepalend voor de uiteindelijke smaak. hangcultuurmosselen hechten zich vast aan lange kousvormige netten, die in aantallen van duizenden stuks door het schone Oosterscheldewater omgespoeld worden. Door de zuurstof en voedingsstoffen groeit het mosselbroed in 16 maanden op tot een marktwaardig product, dat geheel zandvrij en prachtig wit van vis, door steeds meer mosselliefhebbers op de juiste waarde wordt geschat.

Mosselen zijn eerlijke producten. Bij de kweek worden geen onnatuurlijke dingen aan de mossel opgedrongen. Eigenlijk is mosselkweek te vergelijken met biologische landbouw op zee.


Mosselen, hangcultuur