Kaasboerderij Schellach

Sinds 2012 verblijven onze koeien in een voor Zeeuwse begrippen unieke stal. De wanden van deze stal hebben een weersensor, zodat de schermen bij goed weer omhoog en bij slecht weer naar beneden gaan.

In theorie kunnen de koeien het hele jaar door in deze serrestal doorbrengen. Er gaat echter niets boven een koe in de wei. Daarom mogen onze tachtig melkkoeien in het voorjaar zelf kiezen of ze lekker in de wei willen dralen of dat ze beschut in de stal willen blijven.

In onze kaasmakerij verwerken we 6 dagen per week 1800L melk tot 200kg heerlijke Schellachkaas. De kaasmakerij bevindt zich naast de serrestal. Het is er warm en vochtig om de omstandigheden ideaal te laten zijn voor het bereiden van de lekkerste kaas!

Wilt u meer weten over het proces van kaasmaken of onze boerderij? Kom dan gerust eens langs op onze boerderij of breng een bezoek aan onze Boerderijwinkel. Daar kunt u onze authentieke Schellachkaas proeven.

Als u het voetstappenpad volgt, komt u in alle stallen. U kunt de koeien en kalfjes aaien. En kijk vooral vanaf het bezoekersplatform de serrestal in.

 


Kaas – Kaasboerderij Schellach

Zuivel, karnemelk, hangop, boter – Kaasboerderij Schellach