IJsboerderij De Koehoorn

IJsboerderij De Koehoorn uit Meliskerke heeft voor haar boerderij-ijs en ijstaarten de erkenning als Zeeuws streekproduct verkregen.  De boerderij ligt in Mariekerke.  Dit was ooit een parochie, en werd ook wel de Heerlykheid Mariekerke genoemd. Het is een prachtig voorbeeld van een gekrompen dorp. Mariekerke ligt even ten oosten van Meliskerke.

Familie Wisse (de vijfde generatie welke op de boerderij woont) is in 2000 begonnen met het maken van ijs van dagverse melk van de  eigen koeien. Een deel van al onze melk wordt omgezet in boerenijs, het andere deel van de melk wordt geleverd aan de melkfabriek.
Aan het  ijs worden geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd en het voldoet aan alle kwaliteitseisen van het COKZ en de Keuringsdienst van Waren. Er worden diverse soorten roomijs, sorbetijs en yoghurtijs. gemaakt.  Ook worden er ijstaarten voor allerlei gelegenheden, ook bruids-ijstaarten gemaakt.

De melk komt 100% van eigen koeien. De koeien lopen in de zomermaanden buiten.

Vruchtenijs op roombasis
Het vruchtenijs wordt gemaakt van verse vruchten. Deze vruchten worden zonder enige bewerking verwerkt en komen voor zover mogelijk van collega fruittelers in Zeeland.

 

Naast de IJsboerderij is er ook een minicamping. En een kleine winkel voor de verkoop.

 


IJs en IJstaarten – De Koehoorn