Hoogerheide Delimossel

Sinds begin jaren 90 is Hoogerheide Delimossel actief als kweker van Zeeuwse hangcultuurmosselen.

Hangcultuurmosselen worden – de naam zegt het al – hangend in de waterkolom gekweekt en komen tijdens hun gehele levenscyclus niet met de zeebodem in aanraking.

Een groot voordeel hiervan is dat onze hangcultuurmosselen vrij zijn van zand en krabbetjes.

Een ander voordeel van deze off-bottom kweekmethode is dat tijdens het gehele kweek- en oogstproces de zeebodem onberoerd blijft. Dit – in combinatie met ons geringe aantal vaarbewegingen en de steeds opnieuw herbruikbare materialen waarmee onze kweeklocaties zijn ingericht – zorgt er voor dat we met een gerust hart durven spreken van een duurzame mosselkweekmethode.

Onze hangcultuurmosselen worden niet verhuisd en groeien op tot consumptiemossel op de plek waar ze zijn geboren. Onze Zeeuwse hangcultuurmossel is dus een echte Zeeuwse mossel, geboren en getogen in de Oosterschelde, en daarmee een echt streekproduct.

Hoogerheide Delimossel is een kleinschalig bedrijf met een bijbehorende kleine productie. Er wordt slechts een beperkt aantal maanden per jaar geoogst. Onze mosselen zijn naast 100% Zeeuws dus ook een echt seizoensproduct.

Onze volledige aandacht gaat uit naar de kweek van ons kwaliteitsproduct. De handel laten we graag over aan Aquamossel ( www.aquamossel.nl ), onderdeel van de Barbé Groep.

Meer informatie over de  mosselhangcultuurkweek vindt u  op http://www.hangcultuurmosselen.nl. Wij zijn lid van de Vereniging van de Zeeuwse hangcultuurkwekers.


Mosselen, hangcultuur