Fruitboerderij Remeeus

Begonnen als fresiakweker zijn wij vanaf 2006 langzaam maar zeker overgestapt naar de aardbeienteelt. In de loop der jaren zijn daar ook de andere vruchten bijgekomen.

Het telen van een kwaliteitsproduct met een heerlijke smaak geeft ons veel voldoening. We hebben direct contact met onze afnemers. Dat levert vaak complimenten over de smaak van onze aardbeien. We telen de aardbeien op stellingen in de kas en buiten. Door middel van verwarming en verschillende plantdata kunnen we in het seizoen  aardbeien leveren.

Hier hebben we bramen- en frambozenplanten gezet. Inmiddels staan er ook kersenbomen en pruimenbomen in de kas, een overdekte boomgaard dus!

Zodoende is het een Fruitboerderij geworden met een steeds breder assortiment.

In 2014 hebben we ons bedrijf uitgebreid door de aankoop van De Tuinderij in Kapelle-Biezelinge, een aardbeienkwekerij met tunnelkas en buitenstelling. Bij de Tuinderij staat een verkoopkraam, ook wel het Aardbeiententje genoemd. Als u over de Oude Rijksweg (N289) rijdt, ziet u dit tentje bij de afslag naar De Klinker staan.

De aankoop van De Tuinderij was een mooie kans voor ons. De vorige eigenaar teelde dezelfde, lekkere Sonata-aardbeien en in het kraam werd al het fruit verkocht wat wij ook in Ouwerkerk telen. Wij konden dus de verkoop op dezelfde manier voortzetten en veel van onze producten rechtstreeks aan u, de consument, leveren.


Fruit en fruit zoetwaren voor op tafel – Fruitboederij Remeeus