Fruitbedrijf Hamelink

Kees is een gepassioneerd pruimenteler, die alle risico’s van het fruitteeltvak voor lief neemt om de mooiste en heerlijkste pruimen te telen. Een heerlijke pruim moet groeien in een goede omgeving, waar bijen en andere nuttige insecten zich thuis voelen, waar plagen ziekten en onkruid waar mogelijk op mechansiche of biologische wijze worden aangepakt en waar het bodemleven floreert.

Natuurlijk heb je niet alles in de hand, het weer is de grootste risico factor; te droog, te nat, hagel, vorst, wind. Als de pruimen dat alles hebben door staan, worden ze met de hand geplukt en gesorteerd. De mooiste zijn voor consumptie, de kleine en beschadigde (door wind, hagel, insecten of regen) pruimen worden verwerkt tot heerlijke producten.

Kees wilde altijd al fruitteler worden, hij volgde de fruitteelt vakschool en runde samen met zijn vader het fruitbedrijf. In 2002 nam hij het bedrijf over. Hij blijft zich verdiepen in betere teeltmethodes en nieuwe rassen, hij is bestuurslid van de werkgroep steenfruit.

De pruimen van Kees zijn Zeker Zeeuws gecertificeerd.

Fruitbedrijf Hamelink
Oude Polderweg 8
4424 NL Wemeldinge


ikwil@pruimenvankeeshamelink.nl
pruimenvankeeshamelink.nl

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.