Biologische Angusfokkerij Poelzicht

Biologische Angusfokkerij Poelzicht is een biologische rundveehouderij voor de opfok en het afmesten van Aberdeen Angus runderen in s’ -Heer Abtskerke in Zeeland. René en Christine de Wilde zijn begin 2012 overgestapt op het Aberdeen Angus ras. In Zeeland is “Poelzicht de eerste fokkerij van dit vleesras.

Vanaf het begin van het bedrijf worden de koeien op biologische wijze gehouden. Het bedrijf is geregistreerd bij Skal (nr. 028030).

De koeien en kalveren grazen in weiden van Natuurmonumenten in het Heggengebied bij Nisse en achter de boerderij in ‘s-Heer Abtskerke.

Vanaf begin mei gaan de koeien met hun kalveren én de stieren naar buiten. Begin november komen ze weer terug op het bedrijf. Daar verblijven ze in ruime potstallen. Het voer dat ze ’s winters eten is uiteraard ook biologisch. De koeien eten enkel hooi uit natuurweiden, natuurlijk zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Voor de stieren wordt dit aangevuld met weinig krachtvoer uit de biologische landbouw.  Alle dieren worden met grote zorg groot gebracht. Er wordt de laatste jaren geen antibiotica gebruikt.

Wanneer de dieren slachtrijp zijn worden ze naar het slachthuis in Koewacht van Slachterij Jochem Huiskes gebracht, Dit is op een korte afstand waardoor de tijd van het transport van de runderen zeer beperkt is. Slager Noordhoek uit Borssele slacht het rund in Koewacht en maakt het bij hem in Borssele klaar.

Biologische Angusfokkerij Poelzicht
Bimmelsweg 3
4444 SB s-Heer Abtskerke


info@angusfokkerijpoelzicht.nl
angusfokkerijpoelzicht.nl

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.