Bierbrouwerij Vermeersen BV

Vermeersen werd gebouwd op de gewelven van een oud Franciscaner klooster. Aanvankelijk werd er het Hulster Monnikenbier gebrouwen, naar de bewoners van dit klooster.

Nadat de laatste brouwerij in Hulst, Brouwerij de Halve Maan in 1972 was gesloopt is pas in 1989 weer begonnen met de bouw van een nieuwe brouwerij, deze keer net buiten de vesting.  Aan het begin van de Absdaalseweg, even buiten de Gentse Poort, is een graanpakhuis uit de negentiende eeuw omgebouwd tot bierbrouwerij. Achter dit pand lag vroeger het station van Hulst waarvan een overgebleven gedeelte werd aangekocht om er een proeflokaal in te vestigen.

In december 2016 is in samenspraak met Brouwerij de Halve Maan in Brugge besloten om de naam te wijzigen. Brouwerij de Halve Maan te Hulst gaat verder onder de naam Bierbrouwerij Vermeersen.

In Hulst is de brouwerij vanaf 2010 gemoderniseerd met een nieuwe energiezuinige bottelarij, stoomketel en een uitbreiding van het brouwhuis. Brouwerij Vermeersen was de eerste craft brouwerij in Nederland die een Meura Micro filter aanschafte die toegang geeft tot een filtratie techniek die daarvoor enkel was voorbehouden aan enkele zeer grote brouwerijen.

Zeeuwse streekbieren

De bieren worden allemaal  gebrouwd met mout van Mouterij The Swaen uit Kloosterzande, waarvoor de gerst van Zeeuwse boeren komt. De speciaal bieren worden met eigen receptuur gebrouwen en er worden lokale grondstoffen zoals zeewier of bessen gebruikt.  De gebruikte mout, bierbostel genoemd wordt als veevoer aan Zeeuwse boeren geleverd als veevoer of er wordt brood mee gebakken.

De Zeeuwse bieren worden heel duurzaam geproduceerd en de brouwerijen zijn vaak ook betrokken bij lokale  projecten in hun streek.

Bierbrouwerij Vermeersen legt zich toe het brouwen van Zeeuwse bovengistende degustatiebieren met hergisting op fles zoals Zeeuwsche Witte, Java Dubbel, Tripel, Lazarus en “In de Gloria”. De grondstoffen voor deze bieren worden nog altijd geleverd door de  Zeeuws Vlaamse mouterij en lokale boeren.

Bierbrouwerij Vermeersen BV
Absdaaleweg 2
4561 GG Hulst

0114-310660
info@vermeersen.com
vermeersen.com

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.