De Kroketteurs van De Ambachterie mogen tijdens de 2e lockdown hun 2e keurmerk ‘Zeker Zeeuws® Streekproduct’ in ontvangst nemen. Voor de Schellach kroket hebben ze deze al in bezit, maar nu ook voor de nieuwste variant de ‘Zeeuwse Aardappelkroket’. De aardappelen die gebruikt worden voor de ‘Zeeuwse Aardappelkroket’ komen uit de Zeeuwse klei. Door samen te werken met lokale boeren is het mogelijk om het hele jaar rond de lekkerste aardappel te gebruiken. Daarnaast is de boter voor deze Zeeuwse aardappelkroket afkomstig van Kaasboerderij Schellach uit Middelburg.

De Zeeuwse Aardappelkroket

De 1e en nu ook de 2e lockdown hebben Dennis en Ellen gebruikt voor productverbetering, marktverbreding én het ontwikkelen van een echte Zeeuwse Aardappelkroket. Al langere tijd was er bij het team van de Ambachterie, de wens om een lekkere aardappelkroket te maken.

Uitreiking Zeker Zeeuws Certificaat

Als kers op de taart krijgt de Zeeuwse aardappelkroket net als de Schellach kaaskroket de erkenning Zeker Zeeuws® Streekproduct! Dennis en Ellen Coppens moeten nog even wachten op de officiële uitreiking van het certificaat in verband met de COVID-maatregelen, maar Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de provincie Zeeland, feliciteerde het stel vandaag al via een video call.

Waar te koop:

De Zeeuwse aardappelkroketten van de Ambachterie zijn verkrijgbaar van september – medio april.  Ze worden verkocht aan de food professionals en aan ‘thuisbakkers’. Voor de Thuisbakkers hebben ze een krokettenwebshop geopend en werken ze samen met een aantal (boerderij)winkels in Zeeland.

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.