Sliertemie

De likeurkelder Sliertemie met zijn eigen Zeeuwse likeur: de Sliertemie ‘ne Kauterse vliegdrank’ , de vier jaargetijden wijn: kruidenwijn en de Sliertemie Sangria rood en wit.

De ambachtelijke likeurkelder is gelegen aan de Tolweg in Absdale en wordt gerund door de familie van Domburg. Sinds 2012 brouwt ‘Marlène di Sliertemie’ haar eigen likeur met kruiden en noten uit eigen tuin en vruchten van lokale fruitboeren met als basis gedestilleerde alcohol.

De naam Sliertemie komt vanuit haar vroegere onderwijsloopbaan op Nieuw-Namen, in de streek bekend als de Kauter. Dit grensdorp ligt op de grens bij Kieldrecht ten noorden van Antwerpen.
Kauterse vliegdrank is geboren uit het feit, dat Marlene ( Juffrouw Marleen ) een kleuterjuf was, die op haar bezem meer dan 30 jaar vloog, over haar geboortedorp en omstreken in Zeeuws-Vlaanderen.
Twee generaties kleuters hebben hun juf jaarlijks zien vliegen en haar eerste vliegtochten waren vanaf de Nieuw-Naamse luchtwachttoren, die daar nog steeds staat en ook is verwerkt op haar Sliertemie likeur etiketten samen met een originele vliegfoto van de juf zelf.

Sliertemie
Tolweg 69
4561 RL Absdale (Hulst)


info@sliertemie.nl
sliertemie.nl

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.