Slagerij De Limousinhoeve

Slagerij De Limousinhoeve is een ambachtelijke slagerij met eigen boerderij voor de opfok en het afmesten van Limousin runderen in Hoek, een klein dorpje in Zeeuws Vlaanderen.

Al het rundvlees en dus ook de rundsvleeswaren uit de eigen worstmakerij van De Limousinhoeve zijn afkomstig van dieren van de eigen boerderij aan de Hasjestraat in Hoek , deze is al generaties lang in het bezit van de familie. Rond de boerderij leven ongeveer 170 runderen van het Limousin ras. Dat zijn ongeveer 65 moederdieren, ruim 100 stuks slachtvee en er lopen ook drie stieren rond. Alle dieren zijn ingeschreven in het Limousin stamboek. In zomer lopen de dieren heerlijk buiten in de weilanden en in de winter lopen ze in losloopstallen .

De moederdieren en het slachtvee zijn allemaal op de boerderij geboren en opgegroeid. De fokstieren worden met zorg uitgekozen in Frankrijk en vervolgens eens in de 2 a 3 jaar uit Frankrijk geïmporteerd (dit ivm het ras)

De dieren krijgen in de stalperiode mais van eigen akker en kuilgras van eigen weiland en geplette tarwe en gerst, aangevuld met  mineralen. De meststieren krijgen nog extra brok.

De dieren worden met grote zorg groot gebracht. Wanneer de dieren slachtrijp zijn worden ze met eigen vervoer naar het slachthuis in Koewacht van Slachterij Jochem Huiskes gebracht, op max 20 kilometer afstand. Dit is op een zeer korte afstand waardoor de tijd van het transport van de runderen zeer beperkt is.

Slagerij De Limousinhoeve
Langestraat 45
4542 AH Hoek

0115-448124
info@limousinhoeve.nl
limousinhoeve.nl

Altijd op de hoogte

over Zeker Zeeuws streekproducten, streekproducenten en streeknieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.