Hoogelandse BoerenZuivel

Hoogelandse Boerenzuivel in Grijpskerke op Walcheren is het melkveebedrijf van de Familie Van Eenennaam.

Het melkveehouderijbedrijf staat in het gehucht “Hoogelande” dicht bij Middelburg in Zeeland. Er zijn momenteel zo`n 60 melkkoeien in de stal. Zestig wandelende melkfabriekjes, die ons dagelijks trouw emmers vol kostbare melk leveren. Gras en mais erin, melk eruit, rechtstreeks naar de 400-literketels in onze zuivelkamer. Daar, in onze moderne machines produceren wij vele liters zuivel per week.

In 1998 zijn wij begonnen met het verzuivelen van een gedeelte van onze eigen melk. Op ambachtelijke wijze verwerken we de melk van de koeien tot vloeibare zuivel. Allereerst zijn we  gestart met de ouderwetse standyoghurt. Dat is de dikke yoghurt die men vroeger maakte.

In de loop der jaren is het assortiment aardig uitgebreid. Alle producten worden bereid van verse melk (direct van de koe) en alles is gepasteuriseerd voordat het in de fles verdwijnt!

We verkopen de producten in onze eigen boerderijwinkel. Maar het grootste gedeelte wordt op andere kaasboerderijen, supermarkten en boerderijwinkels verkocht. Verse  zuivel die we zelf in onze koelwagen bij onze afnemers afleveren.


Zeeuwse boerenzuivelproducten – Hoogelandse Boerenzuivel