De Zeeuwse Mossel

DZM B.V. is onderdeel van een groep bedrijven, gespecialiseerd in de vangst, kweek, verwerking en verkoop van verse en diepgevroren schelpdieren. In onze moderne fabriek in Bruinisse worden de producten waar nodig ont-zand en daarna verpakt op bestelling van onze klanten.

In onze hangcultuurkwekerij kweken wij op ambachtelijke wijze kwaliteitsmosselen aan touwen die hun weg vinden naar de veeleisende consument. Het kweken van hangcultuurmosselen is een arbeidsintensief en specialistisch werk dat wij al bijna 30 jaar succesvol doen.

Met 20 jaar ervaring en intussen met 2 schepen vissen wij op de Noordzee op Scheermessen. Al aan boord, direct na de vangst, begint het proces van ont-zanden. Eenmaal in onze fabriek in Bruinisse wordt het ontzandingsproces afgerond en het product gesorteerd en verpakt. Naast verwerking van levend product kunnen wij ook invriezen en koken. Zo worden alle markten prima bediend.

Onze oesters worden gekweekt op de Grevelingen en de Oosterschelde, gevist met ons moderne schip YE117 “Den Breeën” en verwerkt in onze fabriek in Bruinisse. Deze delicatessen vinden hun weg naar vele bestemmingen in Europa en ver daarbuiten.

Meer weten over de hangcultuurmosselen kijk op http://www.hangcultuurmosselen.nl


Mosselen, bodemcultuur

Oesters, platte

Mesheften

Oesters, creuse

Mosselen, hangcultuur