Energieke Zeker Zeeuws certificaathouders bijeenkomst

Zaterdag 7 maart kwamen streekproducenten samen voor de jaarlijkse Zeker Zeeuws certificaathouders bijeenkomst. De voorzitter van de stichting, Robert Zonnevylle, opende de bijeenkomst met een welkomstwoord waarin hij aangaf verheugd te zijn over de aanwezigheid van de ondernemers en de schitterende gastlocatie.

De bijeenkomst vond plaats bij Zeker Zeeuws certificaathouder Slot Oostende in Goes. Een geweldig inspirerende locatie waarover directrice Yamina Abdoun met veel enthousiasme vertelde, evenals over de bijzondere bieren die zij brouwen speciaal voor de export.

Caroline Melissant, coördinator van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, presenteerde de vooruitstrevende koers van de stichting voor de komende jaren. “We willen en moeten meer betekenen voor onze achterban: de Zeker Zeeuws gecertificeerde streekproducenten. De stichting wil nog meer de rol als intermediair oppakken tussen enerzijds de streekproducenten en anderzijds organisaties en ondernemers die iets willen met de meer dan 150 erkende Zeeuwse streekproducten.”

Rene de Bruin, bestuurslid van Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN), waarbij ook het streekkeurmerk Zeker Zeeuws  is aangesloten, gaf tijdens de bijeenkomst voorbeelden van het letterlijk op de kaart zetten van streekproducten in andere Nederlandse regio’s waarbij samenwerking in alle gevallen het sleutelwoord is voor een langdurig succes. Knelpunten bij samenwerking in afzetketens zijn bijvoorbeeld de wet- en regelgeving waar streekproducenten nog altijd tegenaan lopen.

Daarom wil Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct kennissessies organiseren voor certificaathouders met aandacht voor wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid, etikettering en meer. Maar ook is in de plannen opgenomen om een product als ‘Zeeuws Streekproduct van het jaar’ uit te roepen en daarmee bekendheid te genereren voor de vele streekproducten in Zeeland. Naar een succesvol voorbeeld van een ander regionaal streekkeurmerk in Nederland.

Vragen? Mail naar de coördinator Caroline Melissant