Hof De Eendragt gecertificeerd voor Zilte Zeeuwse Scharrelvarkens en Scharrelrunderen

Maatschap Hof de Eendragt uit Zeeuws Vlaanderen is in december 2018 gecertificeerd voor hun  Zilte Zeeuwse Scharrelvarkens  (ZZ- 155) en Scharrelrunderen. (ZZ-154)

Hof De Eendragt van eigenaren Jeroen en COra Meijering-Van Dam uit Zaamslag voldoet ruimschoots aan de eisen voor de toekenning van het Zeker Zeeuws Streekproduct keurmerk.
De dieren op Hof de Eendragt leven in een natuurlijke leefomgeving. Dit betekent dat de varkens en koeien voornamelijk buiten in de polders lopen en dat de voeding nauw wordt afgestemd op hun behoefte. De voeding is gevarieerd en komt zoveel mogelijk uit de omgeving. Zo krijgen ze aardappels en tarwe uit de Zeeuwse klei.

Kleinschalig en lokaal geproduceerd
Hof De Eendragt heeft niet de bedoeling om zo veel mogelijk dieren te gaan opfokken. Het streven is een kwaliteitsproduct te presenteren, waarvoor een eerlijke prijs gevraagd  kan worden.  Er is gekozen voor dieren die goed buiten kunnen leven, bijvoorbeeld koeien die gemakkelijk afkalven en geen problemen hebben met klauwen. Hierdoor hoeft geen preventieve antibiotica gebruikt te worden.  Het bedrijf heeft in 2017 5sterren keurmerk ontvangen van de Stichting Varkens in Nood. 

De officiële uitreiking van het certificaat moet nog plaatsvinden.