Keurmerk toegekend aan Biologische Aberdeen Angus runderen

 

Biologische Angusfokkerij Poelzicht in s’ -Heer Abtskerke in Zeeland heeft voor het rundvlees en de rundvleesproducten van hun runderen de erkenning als Zeker Zeeuws Streekproduct.  De biologische rundveehouderij voor de opfok en afmesten van Aberdeen Angus runderen van René en Christine de Wilde ontving het keurmerk met certificaatummer ZZ 144.   De koeien en kalveren grazen vanaf mei in weiden van Natuurmonumenten in het Heggengebied bij Nisse en achter de boerderij in ‘s-Heer Abtskerke. Begin november komen ze weer terug op het bedrijf. Daar verblijven ze in ruime potstallen. Het voer dat ze ’s winters eten is uiteraard ook biologisch. De koeien eten enkel hooi uit natuurweiden, natuurlijk zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Voor de stieren wordt dit aangevuld met weinig krachtvoer uit de biologische landbouw.

René en Christine de Wilde zijn begin 2012 overgestapt op het Aberdeen Angus ras. Een ras wat (nog) vrij weinig voorkomt in Nederland. In Zeeland is “Poelzicht de eerste fokkerij van dit vleesras.

Wij feliciteren Biologische Angusfokkerij Poelzicht met de erkenning als Zeker Zeeuws Streekproduct.