Het Zeeuwse kreeftenseizoen is van start!

De eerste Oosterscheldekreeft gevist door kreeftenvissers Gerrie van den Hoek en Marcel Van de Kreeke werd overhandigd aan Claudia en Jannis Brevet van Inter Scaldes en later voor het goede doel War Child geveild door Edwin Vinke op de veiling in Colijnsplaat. Dennis Simonis van Simonis Vis deed het laatste en winnende bod van 22,500 euro.

Het kreeftenseizoen is dan officieel van start maar toch is de kreeft nog schaars, zoals eerder verteld houdt de kreeft niet van kou en houdt zich schuil. Het seizoen loopt nog tot 15 juli dus de korven zullen zeker rijk gevuld naar boven gehaald worden in de komende maanden. Ter gelegenheid van de Opening van het seizoen ontvingen de kreeftenvissers ook hun certificaat uit handen van Commissaris van de Koning Han Polman en voorzitter Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct Robert Zonnevylle.

We wensen alle kreeftenvissers een goed seizoen en alle liefhebbers veel eetplezier!