Uitreiking nieuwe certificaten

Tijdens de eerste dag van de horecabeurs 2018 werden er op het Zeker Zeeuws Proef & Beleef Plein weer nieuwe Zeker Zeeuws certificaten uitgereikt. Onderstaand kort opgesomd welke bedrijven een certificaat in ontvangst mochten nemen:

Koninklijke Prins & Dingemanse te Yerseke met Zeeuwse platte oesters 

Kon Prins & Dingemanse uit Yerseke kweekt, verwerkt en verkoopt Zeeuwse Platte Oesters. De oesters worden op eigen percelen gekweekt in de Oosterschelde en in de Grevelingen.

KG Fruit BV te Kapelle met Zeeuws Hardfruit en Zeeuwse Kiwibessen 

KG Fruitteelt, verwerkt (sorteert en verpakt) en verkoopt Zeeuws Hardfruit (appels en peren) en de door hen ontwikkelde Zeeuwse Kiwibes (zacht fruit. KG Fruitteelt onder Tesco’s Nature certificering, Milieukeur, BRC en Global – Gap. KG Fruitteelt de kiwibessen zeer duurzaam (onbespoten). Voor de bessen is een speciale verpakking ontwikkeld.

Jan Vette BV Yerseke met Zeeuwse Platte oester en Zeeuwse Creuses  

Jan Vette BV uit Yerseke kweekt, verwerkt en verkoopt Zeeuwse Platte Oesters en Zeeuwse Creuses. De oesters worden op eigen percelen gekweekt in de Oosterschelde en in de Grevelingen.

Hoeve Rapenburg te Meliskerke met Zeeuwse panklare aardappelen en Boerenfrites

Hoeve Rapenburg teelt, verwerkt en verkoopt Zeeuwse panklare aardappelen en Zeeuwse boerenfrites. Het bedrijf is circulair, de aardappelen worden geteeld op eigen land dat weer bemest wordt met mest van de eigen kalveren, deze worden gevoerd met het restafval van de frieten, aardappelen (schillen enz.). Ambachtelijk product zonder toevoegingen

Murko Seafood te Yerseke met Zeeuwse Mosselkroket en Zeeuwse Mosselbitterballen 

Met een unieke samenwerking zijn de Zeeuwse Mosselkroket en de Zeeuwse Bitterballen tot stand gekomen. Op basis van een uniek recept van De Zeegse Chef (ZZ gecertificeerd) worden de mosselen uit de Oosterschelde van mosselkweker Jos Steketee (ook gecertificeerd) met kaas van Schellach (ook gecertificeerd) en Zeeuwse bloem (ook gecertificeerd) bij Murko Seafood in Yerseke ambachtelijk bereid.

Gezamenlijke Thoolse Veilingen te Sint Annaland met Zoete Thoolse aardappelen

De zoete aardappels worden geteeld door 8 aangesloten leden van de Gezamenlijke Veiling, allen gevestigd op Tholen. Het is een duurzame teelt vergelijkbaar met de vroege aardappels op Tholen (op ruggen onder plasticfolie). Het wassen gebeurd in eigen beheer, evenals het sorteren. Verpakken gebeurt deels zelf en de klein verpakking bij KG Fruit in Kapelle. De gezamenlijke Thoolse veilingen verzorgt de afzet van de zoete aardappelen onder de naam ALVANTHO.

OYESTER 44 te Breda met Oestervodka OYESTER44 

Met de echte Zeeuwse ingrediënten zoals Zeeuwse Platte Oesters van De Oesterij in Yerseke en Oosterscheldewater wordt er in Bruinisse een originele Oestervodka gemaakt. Alles wat wordt gebruikt is zo puur mogelijk. Geen conserveermiddelen, e-nummers of wat voor toevoegingen dan ook. Voor het oesterdistillaat worden verse rauwe oesters en het sap gebruikt.