Zeeuws-Goud gecertificeerd voor klein en steenfruit

Het Bevelandse fruitteeltbedrijf  Zeeuws-Goud uit Waarde is gecertificeerd voor de teelt, verwerking en verkoop van klein fruit en steenfruit.  Zeeuws-Goud teelt aardbeien, frambozen, rode en witte bessen en bramen. Ook worden kersen en pruimen geteeld.

Met de certificering van Zeeuws-Goud in Waarde is het aantal van fruittelers van zacht kleinfruit en steenfruit dat is onderscheiden met het keurmerk, weer uitgebreid.  Aardbeien, rode bessen en vooral ook kersen worden al lange tijd in Zeeland geteeld.  Meestal gebeurt dit in combinatie met de teelt van hard fruit zoals peren en appels. Het merendeel van de producten wordt rechtstreeks aan consumenten via boerderijwinkels, stalletjes langs de weg of aan huis verkocht.  In de zomermaanden kleurt de provincie dan ook mooi rood !