Veiling 1ste Zeeuwse Kreeft voor het goede doel

In Colijnsplaat werd donderdagmiddag  30 maart de 1ste Zeeuwse Kreeft geveild voor een goed doel: De Dirk Kuyt Foundation.  Adri Bruinooge van Adri&Zoon was de meest biedende en haalde zo niet alleen de kreeft (2kilo) maar ook een gesigneerd Feyenoord shirt van Dirk Kuyt binnen.

FOTO Vismagazine.nl

Zoals ieder jaar wordt de eerste kreeft op de kreeftenveiling in de Colijnsplaatse vismijn  geveild voor een goed doel. Dit jaar werd er een recordbedrag van 41.000 euro voor de Dirk Kuyt Foundation door de bieders samengebracht. Een gelegenheidsveilingmester  (deze keer Sjaak Troost) en Johan van Nieuwenhuijzen  van de UFA  (United Fish Auctions) kregen de aanwezige handelaren en ondernemers zo ver dat zij ruim boven het bof van vorig jaar uitkwamen.

Na het officiële gedeelte werd den echte zaken gedaan en de kreeften geveild die deze dag door de vissers naar de vismijn in Colijnsplaat waren gebracht.